Ervaringen

Lees en bekijk hier de ervaringen van coachees die een wandelcoach traject, workshop of retraite volgden. Ik vind het geweldig om te zien dat de een geïnspireerd werd de testimonial creatief vorm te geven, de ander in woorden. Dat spreekt op verschillende manieren tot de verbeelding!

Gedurende ongeveer een half jaar kreeg ik coaching van Marjan. Het feit dat de gesprekken buiten in de natuur waren hielp mij net die drempel over om weer in beweging te komen. Een van de belangrijkste dingen die Marjan deed was mij erkenning geven. Zij luisterde naar mij, ik kon mijn verhaal in vertrouwen kwijt. Daardoor kreeg ik de moed om mijn patronen onder ogen te zien. Ik durfde te accepteren dat ik ziek was en tijdelijk zou stoppen met werken. Dit gaf mij de ruimte om stil te staan bij die dingen die goed waren voor mijn herstel. Mijn zelfvertrouwen groeide, mijn energieniveau steeg, mijn stemming verbeterde. Aan het einde van het traject ben ik met veel plezier begonnen aan een andere baan waar ik mijn eigen waarde zie en gewaardeerd wordt.

Mijn toekomstperspectief is compleet veranderd.

Geen moment heb ik spijt gehad van de keuze om bij Marjan aan te kloppen voor hulp. Vanaf het eerste contact was er vertrouwen. Marjan luistert geduldig, aandachtig en zonder oordeel. Hierdoor voelde ik me gehoord en begrepen. De goede vragen die Marjan stelt, leiden tot meer inzicht. Ze helpt om deze inzichten te vertalen naar concrete en haalbare doelen.

De context van de natuur in combinatie met wandelen geeft haar coaching een bijzondere dimensie.

Ik had niet verwacht dat wandelen in de natuur in zichzelf al zoveel heling kon brengen. De natuur biedt rust, ruimte, licht, perspectief en reikt voorbeelden aan die helpend zijn tijdens het gesprek. Wandelen ontspant en helpt om meer in verbinding te komen met je lichaam. De ervaring van bewegen in de natuur stimuleert mij nu, na afronding van het coaching traject, om meer te bewegen en signalen van mijn lichaam serieus te nemen.

Ik ben onder de indruk hoe in een relatief kort traject zo snel diepgang in de gesprekken ontstond en alle belangrijke thema’s ter sprake kwamen. Dankzij de coaching van Marjan ben ik meer in balans gekomen. Ik heb zicht gekregen op mijn energiebronnen en hoe ik die in deze drukke levensfase kan aanboren.

Retraite gast: “Ik wil jullie bedanken voor de fijn leerzame tijd in de retraite. Het was weer even schakelen naar in de echte wereld maar ik voel mij gesterkt door de liefde van onze God”.

“Wandelen met Marjan is ontdekken wat het zijn in de natuur je kan opleveren aan rust, aan bewust worden van je emoties, aan beelden die je helpen te zien wat jouw volgende stap zou kunnen zijn.

Het is in een sfeer van aandacht, respect en acceptatie, zonder haast en ongedwongen onderzoeken wat je wilt en nodig hebt –  en soms verwonderd stil staan en genieten…”

Marjan de Muynck voerde de coachingsgesprekken met mij al wandelend in de natuur. Zij verstaat de kunst van het luisteren, verbinden, focus vinden en goede vragen stellen. De combinatie van haar prettige persoonlijkheid, de kwaliteit als coach en daarbij de natuur letterlijk en figuurlijk te verbinden in de coaching is bijzonder, inspirerend en bracht mij een mooie stap verder! Dank daarvoor!

  • Toen we stil stonden en mijn collega me de tijd gaf om op te noemen wat ik allemaal gedaan had voor de patiënt die overleed, was ik verrast. Het was meer dan ik dacht. Ik kwam tot de conclusie dat ik echt gedaan heb wat ik kon. Dat gaf mij weer moed om verder te gaan.
  • Gaaf dat met deze vragen zo’n diepgang bereikt kan worden. Dat ga ik vaker doen.
  • De aandacht van mijn collega die doorvroeg naar details, de tijd voor een moment van reflectie waren heilzaam voor mij.
  • Ik merkte dat het gesprek buiten wandelend makkelijker ging, ik bereikte sneller diepgang. Een half uur is precies de lengte van mijn middagpauze. Met mijn AIOS kan ik daar heel goed gebruik van maken.
  • Het was goed dat er doorgevraagd werd naar wat ik hoopte dat er zou gebeuren bij mijn patiënt. Daardoor kreeg mijn verlangen woorden.
  • Het deed mij goed dat ik de gelegenheid kreeg om te benoemen wat ik wel gedaan had in de casus die ik deelde. Zo kon ik mij na de narigheid weer richten op het positieve en kreeg ik weer moed om verder te gaan.
  • Tijdens de reflectie op het slecht nieuws gesprek met mijn patiënt raakte ik onder de indruk van het vertrouwen dat zij in mij stelde en haar overgave dwars door alles heen. Dankbaar kon ik weer verder.

Wandelretraite gast: “Heel hartelijk bedankt voor de mooie, inhoudsvolle en gezellige wandelretraite. wat hebben jullie als leiding veel voor ons gedaan, Het weer was ook geweldig. We hebben een gezegende week gehad!”.

Op een kruispunt in mijn leven, manlief met pensioen. Hoe ga ik hier mee om?

Met behulp van wandelcoach Marjan de Muynck, vond ik de juiste weg. Er openden zich nieuwe wegen, gedachten en uitzichtpunten! De wandelingen waren in een ongekend mooi natuurgebied! Ont-spannen in de natuur en werken aan de nieuwe inzichten die daardoor ontstaan! Marjan dank hiervoor, warm aanbevolen.

Marjan heeft mij een paar keer begeleid tijdens een wandeling.Hierbij vond ik het fijn hoe ze mij op mijn gemak stelde door je rust en je luisterend oor. Haar christelijke achtergrond was voor mij een pluspunt hoewel ze dit niet aan mij opdrong!

Ze nam de leiding d.m.v. vragen te stellen en opdrachten te geven tijdens de wandeling en soms daarna.

Ook stimuleerde zij me om tijdens de wandeling voorbeelden uit de natuur te gebruiken.

Dit om mijn gedachten te ordenen en doelen duidelijker te krijgen. Niks zo fijn dan in een stevige bries je gedachten te ordenen ?.

Het wandelen vooral met slecht weer was heerlijk.

Het gaf mij ook na de coaching richting om ergens naar toe te werken.

Marjan is een fijne coach en ik wens haar voor de toekomst veel succes!!

Lang ben ik in mijn leven op zoek geweest naar het tekort. Tot het moment dat ik er bijna in stikte. De coaching was voor mij het keerpunt naar acceptatie, het er mogen zijn. Het opende voor mij de weg van waarderen en de dingen die er wel zijn opmerken. Ik leerde weer genieten, kreeg energie waarvan ik nu mag uitdelen in mijn gezin en op mijn werk.

Het wandelen als onderdeel van de coaching heeft mij heel erg goed gedaan. De vertraging, stap voor stap vooruit komen was voor mij een prachtige metafoor voor mijn proces. De wind in mijn haren, de groene omgeving, de warmte van de zon en het striemen van de regen droegen allemaal bij. Van harte aanbevolen.