Retraite

Hoe vind ik balans, ritme en stabiliteit? Hoe kan ik meer van God ontdekken? Hoe vind ik richting voor mijn toekomst? Hoe vind ik rust in mijn leven?

In een retraite trek je je letterlijk terug uit de drukke samenleving in je cel, neem je tijd voor jezelf en bezin jij je op jouw specifieke vragen.

De Wittenberg in Zeist biedt verschillende vormen van retraite aan. Het is een heerlijke plek aan de rand van het bos. Je kunt er wandelend of fietsend genieten in de prachtige omgeving. Het dagritme wordt bepaald door de getijdengebeden en de maaltijden.

Tijdens de themaretraites verzorg ik als wandelcoach een stiltewandeling in het bos. Bij regen of zonneschijn, je komt altijd op adem buiten in de natuur. Je oefent je de zintuigen door met aandacht naar de schepping te kijken, met aandacht te voelen, met aandacht te luisteren. Zo kom je tot rust bij God, bij jezelf.

Nieuw op de Wittenberg zijn de wandelretraites.  Samen met Jenny Tramper lid van het monastiek team, begeleid ik deze retraites en geven we inhoud aan de verschillende thema’s passend bij het seizoen. Klik hier om aan te melden voor de eerstvolgende wandelretraite.

Klik hier voor de verschillende vormen van retraites bij De Wittenberg persoonlijke, thematische, wandel- en groepsretraites.

Berichten

Wandelretraite 2022:

28-31 maart: Een nieuw begin. 13-16 juni: Ademtocht.