Verwondering 15: 14-12-2020

Quarantaine zorgde ervoor dat ik extra goed naar mijn eigen tuin heb gekeken. Dit is de roos Westerland, nu geel bloeiend, in het voorjaar van oranje naar deze kleur. Hoe zou dat komen? Wonderlijk genoeg waren er zeker 7 soorten rozen die nog boeien.

Knop in de Wolfsmelk. Belofte van nieuwe bloei.

Al een paar weken siert deze Winterjasmijn het hek van onze voortuin. Als de zon er op schijn zijn het net lichtjes. Als het regent glinsteren ze.

Dit is een buiten kaars die in nazomeravonden haar licht verspreidde. Intussen zijn de bladeren gevallen en deed de winter haar intrede met een sierlijk ijslaagje. Zomaar drie seizoenen bij elkaar.

De tedere schoonheid van deze bosooievaarsbek raakte me.

Deze roos Schneewitchen staat bekend om zijn eindeloze zeer rijke bloei. De foto is door het achterraam genomen waar hij jaar in jaar uit ons aan de kersttafel verblijdde met prachtig witte bloemen. Dat lijkt temidden van corona ook nu te lukken. Met dit  symbool voor hoop en verwachting wens ik je een gezegend kerstfeest.