Het andere gesprek in de sprekkamer.

Leefstijlinterventies dragen enorm bij aan wat je zelf kunt doen aan positieve gezondheid in tijden van corona. Zij verdienen een prominente plaats in de rij van de corona maatregelen. Wat wil je, wat kan je wel, wat doe je allemaal al, welke kleine stapjes kan je nemen? In “Het andere gesprek in de spreekkamer” ligt het roer in handen van de persoon zelf. Aandachtig en present denkt de professional mee die de overtuiging heeft dat pillen prima zijn en het tegelijkertijd zoveel gaver is om gezondheidswinst te behalen met leefstijl interventies.
Het Spinnenweb van Positieve Gezondheid en het Leefstijlroer zijn prachtige tools die je zelf op internet in kan vullen en waarmee je kan kijken waar je mogelijkheden liggen om eigen regie te voeren juist in tijden van corona.
Duurzame gedragsverandering vraagt tijd en geduld. Dat is het dubbel en dwars waard. Ook ik als wandelcoach mis soms de discipline om elke dag mijn aantal stappen te halen. En elke keer opnieuw als ik buiten kom, ervaar ik weer hoe goed het buiten bewegen me doet. Ik blijf oefenen, wie doet er met mij mee?
Dank aan Karen Ruiten van “Alles is Gezondheid”, Iris de Vries van de “Vereniging Arts en Leefstijl”, Karolien van den Brekel van “IPH” voor het motiverende webinar op 13 oktober 2020 over “Het andere gesprek in de spreekkamer”.